Wat is eigenlijk figging?

We kunnen ons goed voorstellen dat je het woord figging nog niet kent. Een seksbegrip die zeker aan spanking gelieerd is. Hopelijk houd je van gember als je dit interesseert.

Figging?

Het is een onderdeel van het anaalspel en niet voor iedereen weggelegd. Goede afspraken over het mogelijk toepassen van figging essentieel. Zijn die afspraken eenmaal gemaakt, dan kan alleen de dreiging van figging al voldoende zijn om een sub gehoorzaam te krijgen. Sommige subs beschrijven de ervaring als ondraaglijk, anderen vinden die beschrijving nog te mild. Een prima uitgangspositie voor een straf.

Leuk dat je er nog bent, want: figging is een gebruik waarbij een stuk geschilde gember in de anus of vagina van een persoon wordt gestopt. De gemberwortel wordt uitgesneden tot een fallus- of buttplug-vorm. De gember geeft een branderig en vaak heel pijnlijk gevoel. Het effect is met twee tot vijf minuten al op zijn heftigst. Het gevoel houdt dan aan tot een halfuur voordat de pijn vermindert. De wortel wordt ook weleens over de clitoris of urethra gewreven om een pijnlijke prikkeling te geven. In de BDSM wordt dit als een ‘straf’ gegeven aan een submissive door een dominant.

Figging is het inbrengen van een stukje gemberwortel met schil in de menselijke anus om een ​​acuut branderig gevoel op te wekken. Historisch gezien was dit een strafmethode, maar sindsdien is het een praktijk van BDSM geworden. De term ‘figging’ komt van het 19e-eeuwse woord ‘feaguing’.

Zo moet het dus geschild worden.

Figging als lijfstraf

‘Figging’ kent meerdere toepassingen. Tegenwoordig is de term vooral bekend als het do it yourself-pijnspel in de BDSM-wereld, maar het was ooit bedacht als wrede lijfstraf. In het Oude Griekenland werd het gedaan om vrouwelijke slaven te kastijden. Dit waaide later ook over naar de Romeinen en werd daar uitgevoerd als straf voor gevangenen. In het Victoriaanse tijd werd het ook toegepast als manier om te martelen. Een stuk gember werd ingebracht en de persoon werd vastgebonden zodat hij of zij nergens heen kon. Door het eeuwen heen werd figging ook gedaan terwijl iemand stokslagen kreeg. Waarom? Het samenknijpen van de billen (wat men vaak automatisch doet bij pijn), maakt het brandende gevoel nóg heftiger.

Uit de paardensport

Ook werd het tussen de 18e en 20e eeuw (voor zover bekend is) gedaan bij oude, zwakke paarden die te koop waren of meededen aan wedstrijden. Door de pijn kregen ze een stoot adrenaline en leek het alsof ze energieker waren. Het zorgde er ook voor dat ze hun staart mooi omhoog hielden. Bij paarden heet dit niet figging, maar gingering.

Interesse hierin en je bent een vrouw? Contact ons! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.